Dyson Vassilias
Варна, България
13/07/2024

Батерия за безжична прахосмукачка

безжична прахосмукачка

Какъв вид батерия е подходяща за безжична прахосмукачка?

Принципът на работа на безжична прахосмукачка е да използва мотор за задвижване на остриетата да се въртят с висока скорост, а отрицателното налягане на въздуха се появява в запечатания корпус, за да абсорбира праха. Акумулаторната прахосмукачка може да върши работата с прахосмукачка без захранващ кабел. Точно като мобилен телефон, той използва вградената батерия, за да поддържа машината да работи. Няма нужда да търсите захранване навсякъде, камо ли да се притеснявате, че бебето вкъщи ще се спъне от жицата.

Акумулаторните прахосмукачки обикновено използват мощни литиево-йонни батерии, които са съставени от няколко литиево-йонни батерии, последователни и успоредни, за да образуват пакет литиево-йонни батерии. Платката за защита на литиево-йонната батерия има защитни функции като свръхзареждане, прекомерно разреждане, свръхток и късо съединение. Включете на макс на безопасността и стабилността на мощния литиево-йонен батериен пакет. Може да работи непрекъснато до 2040 минути с едно зареждане.

Предимства на прахосмукачки с литиево-йонни батерии

Предимствата на мощните литиево-йонни батерии са голяма енергийна плътност, малък размер, леко тегло и дълъг живот на цикъла, което отговаря на нуждите на прахосмукачката за лек външен вид, удобна работа и дълъг живот на батерията; предотвратява неудобството от еднократно почистване с прахосмукачка и многократно зареждане. За семейства с големи площи и големи трудности при почистване, акумулаторните прахосмукачки използват мощни литиево-йонни батерии за лесно изпълнение на задачите за почистване.

Поради разликата в материалите и електролитите, индустриалните прахосмукачки използват все по-малко оловно-киселинни батерии и започват да използват литиево-йонни батерии като източник на енергия.

  • Материал на литиево-йонната батерия: литиев метал или литиева сплав като отрицателен електроден материал
  • Електролит: батерия с неводен електролитен разтвор
  • Литиево-йонните батерии също могат да бъдат разделени на: литиево-йонни батерии, литиево-метални батерии

Предимствата на литиево-йонните батерии се изразяват главно в лекото тегло и дългия експлоатационен живот.

Прахосмукачки с оловно-киселинни батерии

Оловно-киселинните батерии тежат десетки до стотици килограми. Литиево-йонната батерия е различна.

Промишлените прахосмукачки с оловно-киселинни батерии трябва да се зареждат за контролиран период от време по време на употреба и не трябва да са твърде дълги и не трябва да се разреждат по време на работа. Ако батерията се използва твърде дълго, експлоатационният живот на батерията ще бъде значително намален. В това отношение експлоатационният живот на оловно-киселинните батерии е много по-малък от този на литиево-йонните батерии.

Източник: https://dyson-shop.bg/shop/

Коментарите са изключени.