Dyson Vassilias
Варна, България
13/07/2024

За какво служат септичните ями

септичната яма

Приложение на септичнната яма

Септичната яма се използва за пречистване на битови отпадни води. В нея се извършва механично утаяване и биологично разлагане на органичната материя. При обработката на отпадъците се образува утайка. Част от отпадъците не могат да бъдат рециклирани, а на дъното на инсталацията постепенно се натрупва слой утайка.

Какво да направите, ако септичната яма е замърсена? За да удължите живота на вашата автономна канализация, си струва да почиствате септичната яма от отпадъци своевременно. Всеки модел има свой алгоритъм на действия и определени условия за почистване на системата.

Ако септичната яма е замърсена и не е почистена, тогава остатъците от тиня и твърди отпадъци ще попречат на пълноценната работа на системата, като се компресират в материал, подобен на глина. И е по-трудно и скъпо да го премахнете.

Колкото по-дебел е слоят от плътна утайка, толкова по-малък е полезният обем на камерите за утаяване. Тъй като утайката се натрупва, инсталацията губи своята производителност и качество на пречистване на отпадъчни води. Когато нивото на утайката достигне преливната тръба, водата ще спре да излиза и ще възникне сериозна авария.

Специалното оборудване за канализация е снабдено с вакуумна помпа и голям резервоар. Почиства е сконструкцията от сложни и стари отлагания и може да събира отпадъци от голяма дълбочина.

Сервизният специалист ще почисти станцията възможно най-ефективно, както и ще извърши нейната диагностика на станцията и необходимите действия, ако се изисква от техническите разпоредби.

Тази услуга е платена, като съдържа 2 големи плюса. Първо, не е нужно сами да вършите това не особено приятно почистване. Второ, не е нужно да мислите къде да го поставите или какво да правите с изпомпаната утайка. Има кой да се погрижи за почистване на Вашата септична яма.

Ако решите все пак сами да почистите септичната яма

За такава задача се изисква специален комплект.  Ще Ви трябва специална помпа и резервоар с херметичен капак за източване на отпадъците.

Обемът на резервоара трябва да съответства на предвиденото количество течност. Също така вие сами трябва да изберете подходящо място за източване на отпадъци, където не е забранено да го правите.

Разбира се, можете да направите без специална фекална помпа с резервоар. Вместо това използвайте лъжица и кофи. По ваша преценка.

Коментарите са изключени.