Dyson Vassilias
Варна, България
13/07/2024

Какво представляват SARMS

Какво представляват SARMS

Какво представляват SARMS?

SARMS, известни също като селективни модулатори на андрогенни рецептори – какво представляват те?

Какво са едрогенните рецептори

Андрогенният рецептор (AR) е член на семейството на стероидните хормони и играе важна роля във физиологията на тъканите. Този рецептор включва глюкокортикоиди, минералкортикоидни рецептори, ER, PR и рецептор на витамин D3 – ключови точки за тази статия. AR лигандите включват циркулиращ тестостерон и локален дихидротестостерон, които се свързват с AR, за да го активират. Има обаче граници на метаболизма и реактивността с други рецептори за това колко ефективна е действителната работа на терапевтичните стероидни андрогени.

Открито е, че SARMS „избират тъканни“ рецептори, за да популяризират своите полезни ефекти на андрогените без нежеланите странични ефекти. Андрогенните рецептори се намират в цялото тяло – мускули, кости, простата, вторични полови органи и семенни мехурчета. Но от гледна точка на бодибилдинга, единствената част, върху която наистина искаме да видим ефект върху размера, масата и силата, са мускулите.

Връзката между SARMS и адрогените

При нормални обстоятелства тялото внимателно регулира производството на андроген чрез механизми за обратна връзка, за да предотврати дисбаланси. Приемането на каквато и да е форма на анаболен стероид, SARM или естроген модулатор нарушава този естествен механизъм по добър или лош начин.

Основните андрогенни модулатори, използвани от спортистите, се намират под формата на „анаболни стероиди“. Известно е, че те увеличават мускулната маса, растежа и силата.

Трябва да се отбележи, че тестостеронът не се класифицира като анаболен стероид – тъй като е естествено срещащ се хормон в тялото. Проблемът с използването на анаболи са страничните ефекти (в зависимост от използвания вид), но докато някой тренира добре, употребата на анаболни стероиди е много ефективна. Ето защо бяха открити SARMS, за да се открият положителните ефекти на анаболните стероиди, без отрицателните ефекти на стероида.

Влияе ли приемът на САРМС върху кръвното налягане и черния дроб

SARM са нетоксични за черния дроб и имат малък ефект върху кръвното налягане. Това елиминира необходимостта от добавки за предварително зареждане и поддръжка по време на цикъл. Впоследствие цикълът на SARM в крайна сметка ще бъде по-евтин от традиционния AAS/PH (стероид/прохормон) цикъл. Шансовете за свързани с естрогена страни и задържане на вода също са значително по-ниски.

Коментарите са изключени.