Dyson Vassilias
Варна, България
13/07/2024

Отпушвания на канали на кухненските мивки

отпушване на кухненския канал

Отпушване на кухненския канал

Най-често в канализацията попадат малки частици храна, които бързо се отмиват от сифона с струя вода. Най-коварният източник на замърсяване е мазнината, която неизбежно се образува при готвене и почистване на съдовете. Ето защо е по-добре да миете съдовете в съдомиялна машина и да използвате мивката, за да размразите храната или да я почистите. Попадайки в сифона, мазнината доста бързо се утаява по стените и се втвърдява, запазвайки определен вискозитет. Ако мазнината не се отстрани навреме, тогава частици мръсотия, пръст от зеленчуци или парчета храна ще започнат да се придържат към нея. Постепенно замърсяването се натрупва и потребителят ги забелязва или по неприятна миризма от мивката, или по забележимо влошаване на скоростта на източване на водата. Тогава е време да пристъпим към отпушване на кухненския канал.

Отстраняване

Струва си да се отбележи, че запушването на канализацията е сериозен, но не и критичен проблем. Тази ситуация причини много проблеми на собствениците на съветската канализационна система, но в повечето съвременни къщи е инсталирана пластмаса, която може да се почиства без сериозни усилия. Ако на вашата мивка е инсталиран сифон, тогава процедурата е забележимо опростена. Ако няма сифон, проблемът все още може да бъде решен по няколко начина.

Сифонът е специално устройство, което се монтира под мивката. Образува коляно от вода, което предотвратява навлизането на миризми в стаята. Ако премахнете коляното, тогава кухнята ще мирише на канализация през цялото време. Сифонът има специален резервоар, който може да се развива. Също така, сифонът е оборудван с възможност за свързване на пералня или съдомиялна машина. В някои случаи вместо сифон се монтира коляно от извита тръба.

Ръчно почистване и отпушване на кухненските мивки

Първото нещо, което потребителят трябва да направи, когато открие запушване, е да премахне капака на дренажа. Най-често се завинтва върху гайка, която може да се развие доста лесно с гаечен ключ. Ако имате инсталиран автоматичен клапан, не забравяйте да прочетете инструкциите за неговата работа. След като премахнете препятствието, можете да сложите ръкавица и да се опитате да премахнете всички замърсители от канала. Ако е необходимо, можете да използвате пинсети, за да почистите и отпушите канала.

Коментарите са изключени.